sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Blogin avaus

Blogimme on matkakertomus kahden nuoren opiskelijanaisen vaihto-opiskelusta Guangzhoussa Kiinassa. Vaihtomme kestää viisi kuukautta eli yhden lukukauden. Opiskelemme molemmat Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa energiatekniikkaa. Kiinassa opiskelemme myös teknillisessä yliopistossa, mutta lähinnä kiinan kieltä ja kulttuuria. Kiinaan lähdimme, koska kaipasimme uusia haasteita, halusimme tutustua täysin erilaiseen kulttuuriin ja lämmin ilmastokin vaikutti lupaavalta. Kiinassa on myös potentiaalia energiasektorilla, joten uskomme Kiinan tuntemuksesta olevan hyötyä tulevaisuudessa.
 
Guangzhou sijaitsee Etelä-Kiinassa ja on Guangdongin maakunnan pääkaupunki. Helmijoen suistossa sijaitseva Guangzhou tunnetaan myös nimellä Kanton. Lähteestä riippuen kaupungin väkiluku on noin 10 miljoonaa ja se kuuluu Kiinan suurimpiin kaupunkeihin. Eteläisestä sijainnista johtuen ilmasto on trooppisen kostea ja kuuma. Päivisin lämpötila nousee jopa 35 asteeseen. Vuoden viileimpään aikaan päivän alin lämpötila on 10 asteen paikkeilla. Ruuhkainen, mutta kuitenkin rauhallinen suurkaupunki Guangzhou on vähemmän tunnettu turistien keskuudessa, vaikka täällä on paljon näkemistä ja kokemista. Kaupungissa on kuitenkin paljon teollisuutta, mikä näkyy kaupungin yllä leijailevana saastepilvenä.

Blogin tarkoitus on välittää kuulumisia tutuille sekä tarjota kiinnostuneille lisätietoa vaihtokohteesta ja kaupungista yleensä. Blogi toimii myös meidän matkalaisten päiväkirjana sekä keinona purkaa tuntojamme reissun aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti